Varför ska man inte använda tunn magnet som magnetskylt?

Förutom risken att de lossnar finns även andra anledningar

Styrka och hållbarhet: Tunnare magneter har generellt sett lägre magnetisk styrka och hållbarhet jämfört med tjockare magneter. Detta kan leda till att skylten inte fäster ordentligt på ytan och riskerar att lossna vid högre hastigheter eller vid påverkan från vind eller andra krafter.

Risk för att lossna: Om magneten är för tunn och inte har tillräcklig vidhäftningskraft, kan den lossna från fordonet medan du kör, vilket kan vara farligt både för dig och andra trafikanter. En lös skylt på vägen kan orsaka olyckor eller skada andra bilar.

Slitage på fordonets yta: Tunnare magneter har en större risk att orsaka repor eller skador på fordonets yta. Om magneten inte har en bra och jämn yta på baksidan kan den skava mot fordonets lack och orsaka permanenta skador.

Mindre synlig och professionell: En tunn magnet kan vara mindre synlig och mindre professionell jämfört med en tjockare och stadigare skylt. Det kan påverka företagets eller organisationens image negativt om skylten ser billig eller osäker ut.

Väderpåverkan: Tunnare magneter är mer känsliga för extrema väderförhållanden som värme, kyla och fuktighet. Detta kan påverka deras hållbarhet och förmåga att fästa ordentligt på fordonets yta.


Om du överväger att använda en magnetisk skylt på ditt fordon är det bäst att välja en kvalitetsmagnet som är tillräckligt tjock och stark för att säkert fästa på fordonet och stå emot påverkan från olika faktorer. Det är också viktigt att följa tillverkarens rekommendationer och riktlinjer för användning och underhåll av magnetskylten.

Dela gärna denna bloggartikel med en vän eller kollega 

Kanske dessa artiklar intresserar dig också...

Några av våra kunder